Predhodne godine nismo baš imali prilike da pokažemo svoju kreativnu stranu što se mode tiče, nije bilo dovoljno prilika da prošetamo svoje omiljene odevne kombinacije i pored mnogih trendova koju su vladali na društvenim mrežama najčešće smo bili u trenerkama i opuštenom izdanju.

Kao i na početku svake godine i ove su se već iskristalisali neki trendovi koji će biti popularni, a ostaje nam jedino da se nadamo da ćemo imati prilike i da se poigramo sa njima i da eksperimentišemo više nego u predhodnoj godini. Pred vama su neki od trendova za 2021. godinu.

      1. Morski motivi

Iako zima uveliko traje svi smo se nekako uželeli mora i leta. U novim kolekcijama velikih svetskih modnih kuća već je zapažen ovaj trend, morski motivi su na raznim odevnim komadima.  Tekstil sa uzorkom ribljih ljuskica, morskih zvezda, školjki i mreže preplavio je kolekcije poznatih kuća, a tu su i vezeni motivi na svilenim haljinama.

      2.  Pleteni komadi

Pleteni komadi nisu rezervisani samo za zimu, već ćemo ih nositi tokom cele godine.  Izdvojili su se neki komadi koji će zavladati modnom scenom. Popularne su pletene pantalone, topići od tankog pletiva ali i trenerke, suknje i duksevi.

      3. Patcwork

Iako su neki modni stručnjaci tvrdili da različite materijale i dezene ne treba kombinovati, svetski dizajneri su prekršili ovo pravilo, pa u novim kolekcijama sve češće možemo videti upravo ovu tehniku, spajanje različitih materijala i prišivenih delova.

      4. Prorezi na odeći

Haljine sečene u struku sa prorezima biće pravi hit ove godine. Prorezi su i na gornjim delovima garderobe, na rukavima, ramenima, biće ih svuda.

      5. Prenaglašena ramena

Naglašena ramena su trend već nekoliko sezona, naramenice se koriste svuda i na sakoima ali i basic majicama. Ove godine će biti popularna malo „oštrija“ ramena.  Balmain nas je već osvojimo novom kolekcijom koja je odiše futurizmom.

      6. Metalik

Disco momenti i 80te dalje se provlače kroz modu. Pantalone od sjajnih materijala sa metalik zavrsnicom, ali i haljine, suknje, jakne obeleziće ovu godinu.

      7. Pantalone sa niskom strukom

Od kako su izasle iz mode jos pre nekoliko godina, nismo se nadali da će se ikada vratiti u modu. Ali sada ih sve češće vidjamo na poznatim modnim blogerkama. Nema sumnje, 2000te su se vratile!

Fotografije: Pinterest

Autor teksta: Milica Jovanović