Jedna od onih stvari kojoj ni vreme ni trendovi ne mogu ništa je bela košulja. To je jedan od onih odevnih komada koji vas može spasiti u bezbroj situacija, uvek kada ne znate šta da obučete, ili nemate dovoljno vremena, ili kada ne znate uz šta da iskombinujete neki upadljiviji odevni komad. Bela košulja je jedan od onih komada koje svako ima u ormaru, čak i u nekoliko varijati i može se nositi od jutra do večeri. Jako je zahvalna za kombinovanje jer joj se mogu dodati razni detalji i aksesoari, u zavisnosti od toga kakav izgled želimo da postignemo.

Klasična varijanta kombinovanja bele košulje je uz sako i pantalone, ali današnji trendovi su mnogo inovativniji pa je možemo ukombinovati i na kreativnije načine. Ovo su neki od načina.

  1. Bela košulja i dzins

Ovo je jedna jednostavna kombinacija koja zahteva detalje. Uz dodatak šešira, naočara za sunce, upaljive torbe ili obuće ovakva kombinacija može biti pun pogodak. Možete košulju izvući samo do pola (pola prednjeg dela) za jos neobičniji izgled, uvući je skroz u pantalone ili izbaciti preko, mnogo je načina.

 

2.Bela košulja ispod dzempera, pulovera ili kardigana

Trenutno su jako popularni pleteni prsluci kao što su nekada plele naše bake. Uz ovakav prsluk se jako lepo kombinuje bela košulja. Druga varijanta je da ispod dzempera sa dugim rukavima obučete belu košulju, a ostavite da viri kragna ili manji deo rukava i donjeg dela košulje.

 

3.Bela košulja i kožna jakna

Kombinacija za svaki dan, vrlo moderna i urbana. Kožna jakna doprineće opuštenijem izgledu, a ako je zamenimo sakoom dobićemo savršenu poslovnu kombinaciju. Uz dodatak zanimljivog nakita i visokih potpetica spremne ste za noćni izlazak. Najbolja kombinacija bele košulje je sa crnom kožnom jaknom zbog kontrasta boja.

 

4.Bela košulja kao haljina

Veliki trend ove sezone su oversize košulje, pa devojke rado kupuju i muške košulje kako bi dobile taj oversize efekat. Ukoliko je košulja dovoljno dugačka može se nositi i kao haljina, na ravnu obuću ili sa visokim potpeticama, samo dodajte kaiš na sredini ili nakit i dobićete interesantan outfit za 5 minuta.

 

5.Bela košulja ispod haljine

Ukoliko želite da u hladnijim danima ponesete svoju omiljenu haljinu bez rukava, bela košulja je idealno rešenje za to. Ispod sako/haljine ili haljine na bretele obucite belu košulju i dobićete savršeni jesenji outfit.

 

6.Korset ili top preko bele košulje

Takodje jedan od načina da u toku jeseni ili zime ponesete svoje omiljene komade za tople dane. Bela košulja dobija sasvim novu dimeziju na ovaj način,  a vi ćete se osećati udobno u ovakvoj kombinaciji koju će sigurno svako primetiti.

 

7.Bela košulja i suknja

Ove sezone su veoma popularne suknje od tvida, ali možete se odlučiti i za kožnu suknju koja gotovo nikada ne izlazi iz mode. ako je suknja malo kraća, a košulja oversize i duža, možete dobiti jednu trendi kombinaciju. Ili ako se odliučite za midi suknju koja ide uz telo, ili široku plisiranu suknju dobićete savršenu kombinaciju za posao.

 

Fotografije: Pinterest

Autor: Milica Jovanović